İçeriğe geç

Mars Venüs Karesi

Öncelikle gezegenlerin hızlarını değerlendirelim ki; şu anda venüs marstan hızlı hareket ediyor. Buna göre Venüs (merkeze alınarak) referansı ile değerlendirdiğimizde Mars’ın durumu retrodur. Yani venüse göre Mars 4. evden 3. eve geçmektedir.

Yani kare etkileşimi gerçekleşmeden önce (20.02.2021 – 02:04) Mars Venüs’e Yengeç etkisi ile etkimektedir. Burada edilgen olan venüstür etken olan ise Mars.

Peki nasıl bir etkiden söz ediyoruz?

Mars yani bireysel beklentiler, Venüs yani ortaklaşılan beklentilerin vereceği kararları belirler. Yani ortaklaşılan beklentiler kendilerine yön bulmak için bireysel ihtiyaçları referans alırlar. Bunlar kare açısı gerçekleşmeden önce olan etkileşimin niteliğiydi.

Peki açı tamamlandıktan sonra ne oluyor?

Şimdi artık ortak ihtiyaçlarımızı ikileme sürükleyecek bir bireysel ihtiyaçlar söz konusu. Yani etkileşim öncesinde toplumsal gereksinimlere dair olan kararlarımızı bireysel gereksinimlerimiz belirlerken şimdi artık sosyal ihtiyaçlarımızı yeniden yapılanmaya sevk edecek bir parçalanmaya sebep olur mars 3. ev etkisinden dolayı.

Şimdi bugüne dair yaşadıklarım da bunu destekliyor gibi çünkü açı etkileşimi gerçekleştiğinde artık 3. evin en sonunda yanı nesnel kollektif gerçeklikten (balık) ikilem etkisi alıyoruz ve çok yoğun oluyor. Bende çevremde yardımcı olduğum insanlar ile etkileşim içerisindeyken sürekli onların ihtiyaçlarının benimkiler ile çeliştiğini düşündüm ve bunları düşünmeme yani yaşadığım ikileme etrafta ortaya çıkan sonuçlar sebep oldu. Bu çok yoğun etki burcun en sonundaki kısa bir dilim olduğu için saatler içerisinde hafifliyor.

Buraya kadar transit Mars’ın Venüs’e nasıl etkidiğini anlattım. Şimdi artık Mars’ı merkeze alarak Venüs’ün Mars üzerindeki etkisini inceleyelim. Yani Mars edilgen Venüs etken olacak.

Yine önce açı etkileşimi gerçekleşmeden önceki durumu değerlendirerek başlayalım. Burada Venüs’ün Mars’a yaptığı açı 9. evin son açısı ve 10. eve doğru ilerliyor yani doğrusal bir etkileşim var bakalım nasıl oluyor.

Yay evi etki evidir topluma nüfuz ettiğimiz etkimizi gösterdiğimiz kendimizi büyüttüğümüz yerdir. Mars edilgen durumda olduğunda 9. evden Venüs onu nasıl etkiler?

Bireysel ihtiyaçlarımız kendini gösterirken Venüs yani toplumsal ihtiyaçlar ile birlikte ortaya çıkacaktır. Yani Mars Venüs yolu ile kendini göstercektir yani Venüs Marsı bu şekilde etkiler. Bir bakıma toplumsal ihtiyaçlar bizim ihtiyaçlarımız gibi ilham olur da diyebilirim.

Şimdi bu 9. ev etkileşimiydi açı anı gerçekleştikten sonra artık 10. ev etkileşimini değerlendirelim.

Kendimize dair olan beklentilerimizin kabul evinde ortak beklentiler bulunuyor yani kabul görüyor. Yani aslında olan iki şey hem Venüs kendisini Mars’a kabullendiriyor. Hemde toplumsal ihtiyaçlarımız (Venüs) bireysel beklentiler(Mars) tarafından kabul görmek için kendisini sınırlayacaktır.

Şimdi buraya kadar görülüyor ki bir açıyı hakkı ile değerlendirebilmek için 4 ayrı tanım veya açıklama yapmak zorunda kaldım anlaşılması zor olduğu için bunları 2şerli gruplar halinde bir arada değerlendireceğim ki 2 gezegen arasındaki etkileşimin nasıl iki yönlü olduğunu anlayabilelim.

Açı öncesi durumu bir arada değerlendirirsek;

Venüs Mars’a göre karar verir,
Mars kendini gösterirken Venüs’ü kullanır.

Açı sonrası artık bundan sonra alacağımız etkileri değerlendirirsek;

Venüs Mars’ın etkisi ile parçalanıp ikileme sürüklenir (yani yenilenme öğrenme venüs için),
Mars tarafından Venüs sınırlandırılmış olarak kabul edilecektir.

Sevgiler.

Kategori:Genel