İçeriğe geç

Satürn ve 7. evde

Malefik de malefik başka birşey bilmeyen astroloji dünyasına tekraren bir uyarıyla başlamak istiyorum. Hiçbir gezegen, burç iyi veya kötü değildir yada hem iyi hem kötüdür. En güzel en cici gezegen venüs diyelim yani terazi burcu sıfatını yücelttiğimizde koç ortadan kaybolur ve bireysellik yok olur. Bu kötüdür.

Oğlak burcu yani Satürn bütün duyguların baskılandığı ve bu şekilde toplumda bütünleşme ve huzur getiren enerjidir. Düzenin ruhudur vurduğu yerde gül biter. Ceza varsa kişi zaten buna gönüllüdür. Sınırlanma bu şekilde gerçekleşir ve en çok aradığımız şeyi yani huzuru oluşturur.

Saturn 7. evde olduğu zaman aynı Venüsün oğlakta olduğu gibi bir durum yaratır. Kişi karşı taraftan uyum ve huzur bekler. Toplumsal alanda sosyal benliğinin ihtiyaçları yani nedenlerine Terazi yada 7.ev diyorum. Bu nedenler beklentilerimizdir hem karşı taraftan biz söylemeden anlamasını bekleriz hemde kendimizde ortak ilişki açısından aynı şeyi benimseriz.

7.evde saturn olduğunda kişinin nedenleri karşı tarafın kabulune dayanıyor. Yani huzur uyum güven vaad eden birisi ile iletişim kurmanız çok kolay eş seçimi açısından da karşı tarafın huzur ve güven getirmesi çok çok önemlidir.

Haritamızdaki bu konumları biz anlamaya çalışıyoruz fakat karşımızdakiler bunların bilinçaltı seviyesinde farkındalar. Bu yüzden benzer insanlar bize doğru geliyorlar çünkü ruhumuz yada haritamız biz fark etmeden mesajlarını iletiyor ve ilgili kişileri kendimize çekiyoruz.

Şimdi huzur ve güvenin abartılması durumda despotik tektipleşme oluşur. Eğer karşınızdaki kişi bu konuda sıkıntı yaşıyorsa yani despotsa bu içinde çokça oğlak bulundurduğundan dolayı sizi birbirinize çekecektir fakat kısa bir süre sonra bundan boğulmanız kaçınılmaz ve aşk için katlanırsınız sonra oda kalmaz.

Birde geç gelen evlilik meselesini düşünelim. Fakat önce tekrar belirtmeliyim ki evlilik de diğer varoluşlar gibi tanrının sıfatlarının birleşimiyle olur yani tek bir burç veya gezegen evliliğin tüm yönlerinden sorumlu olmaz. Geç gelen evlilik ince eleyip sık dokumaktan olabilir kişi uyum aradığı için en uyumlu olanı aramaya kalkarsa evlilik gecikecektir.

Saturn’ün sınavını düşündüğümde ise bize huzur getirmesinden kaynaklanır. Yani genellikle dersleri huzurumuzu kaybetmek yoluyla alırız. Yani bir şeye veya birisine güveniriz sonra bu güvenimiz suistimal edilir veya bizim öyle düşünmemiz de yeterli bütün huzurumuz kaçar. Yada birisinden birşey bekliyoruz ve gelmiyor otomatik olarak ihtiyaçlarımızdan dolayı anlaşılmadığımızı ve kabul görmediğimizi hissederiz.

Hissederiz diyorum bunlar kalpte oluyorlar 4. çakra ile birlikte 10. çakra da kalpte bulunur daha doğrusu solda yani kalp üzerinde 4.çakra ve sağ tarafta 10.çakra. Eğer dikkatinizi verebilirseniz kabul görmemekten dolayı acı çekerken sağ kolumuz uyuşur. Özerkliğimizi kaybettiğimizde ise sol kolumuz uyuşur.

Saturn iki kişinin aynı olduğu hiçbir farkının olmadı yer olduğu için 7.evde kişi ütopik bir birlik eşsiz bir uyum arayabilir ama tabi ki bunlar haritadaki diğer gezegen konumlarıyla şekillenir.

Selamlar Sevgiler

Kategori:Genel